2014 évben adómentesen nyújtható juttatások köre:

–          Ingyenes számítógép használat (természetbeni juttatási forma): Komplett konfigurációra vonatkozik, de a számítógép nem kerül a munkavállaló tulajdonába.

–          Teljes életre szóló biztosítási ( whole life):  munkavállaló nevére szóló határozatlan idejű, halál esetére szóló, visszavásárlási értékkel rendelkező életbiztosítás

–          Védőszemüveg: munkáltató a számítógép előtt dolgozó munkavállaló részére éleslátást biztosító szemüveget adhat.

–          Lakásvásárlási támogatás: a támogatás mértéke a vásárlási/építési költség max. 30%-a lehet, de a munkáltató részéről adómentesen 5 év alatt (2010.01.01-től számolva) nem haladhatja meg az 5 móFt-ot. A támogatás összege közvetlenül nem kerülhet a munkavállalóhoz,csak  a pénzintézetnél nyitott elkülönített számlán keresztül.

–          Lakáshitel törlesztési támogatás: a már fennálló lakáshitel törlesztéséhez nyújthatótámogatás. A munkáltató részéről 5 év alatt (2010.01.01-től számolva) max.5 móFt  adható  adómentesen. A támogatás összege közvetlenül nem kerülhet a munkavállalóhoz, csak a pénzintézetnél nyitott elkülönített számlán keresztül.

–          Munkába járás költség-kiegészítés: a munkáltatónak továbbra is kötelező kifizetni  a munkavállaló részére a közösségi közlekedési eszköz bérlet vagy jegy 86%-át, amennyiben a munkavállaló lakóhelye és a munkahelye eltérő településen található. A fennmaradó 14% és  a hétvégi hazautazás támogatása egy lehetőség  a munkáltató részéről.

–          Ingyenes védőoltás: ide tartozik a TB által nem finanszírozott védőoltás költségeihez történő hozzájárulás is! (beszerzéstől az oltás beadásáig)

–          Béren kívüli juttatások :

üdülési szolgáltatás: 101.500 Ft/fő

munkahelyi étkezés és/vagy Erzsébet utalvány: 12.500 Ft / 8.000 Ft

iskolakezdési támogatás: 30.450 Ft

helyi utazási bérlet

iskolarendszerű képzés:253.750 Ft

szövetkezet közösségi alapjából adott juttatás: 50.750 Ft

önkéntes(egészség/nyugdíj), önsegélyező pénztári+ foglalkoztató nyugd.szolg.int.támogatás: 30.450/ 50750 Ft

Szép Kártya: évi 450.000 Ft

–          Új béren kívüli juttatás: önkéntes pénztárba fizetett adomány, amelyet a munkáltató a munkavállalónak és hozzátartozójának fizethet az önkéntes pénztár által nyújtott célzott szolgáltatásra.

–          Ajándékutalvány: a munkáltató évente 3 alkalommal  ünnepek, évfordulók stb alkalmával (max.10.150 Ft/alkalom összegben ) elsődlegesen utalvány formájában megajándékozhatja a munkavállalót.

–          sportrendezvényre szóló belépőjegy, ha a rendezvény a sporttörvény hatálya alá tartozik

–          50.000 Ft értékben kulturális szolgáltatásra szóló belépőjegy, bérlet ( ide tartozik a könyvtári beiratkozás is )
Kivétel: a Széchenyi Pihenőkártya szabadidő alszámlájára utalt munkáltatói támogatás!