5.000 forintal nő az igényelhető támogatás összege!

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a hűtőgépek energiamegtakarítást eredményező cseréjét támogató pályázatnál a visszajelzéseket mérlegelve 5 000 forinttal megnöveli a konstrukcióban igényelhető támogatás összegét és további 107 millió forinttal növeli a pályázati keretösszeget. E módosítás a korábban benyújtott pályázatokra is érvényes.

Ennek megfelelően a vissza nem térítendő támogatás mértéke a háztartási nagygép vételárának 50%-a, de maximális értéke A+ kategóriájú gépek esetén 30.000 forint, A++ és A+++ kategóriájú gépek esetén 40.000 forint háztartási nagygépenként.

A 2014. december 29-ig benyújtott pályázatokkal igényelt támogatások összegét a tárca automatikusan megemeli 5 000 forinttal. Az ezt követően beérkező pályázatok, pedig már a megnövelt támogatási összegben részesülhetnek.

A háztartásigép-csere program célja, hogy a magyar háztartások vissza nem térítendő, állami támogatással, csökkentett vételáron szerezhessék be új, magas energiahatékonyságú hűtő- vagy fagyasztó-berendezéseiket.

A hűtő- és fagyasztócsere alprogramra a mai napig összesen 17.831 pályázat érkezett, közel 550 millió forintnyi támogatási igénnyel, amely az eredetileg meghatározott keretösszeg több mint 87 százalékát fedi le.

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Kommunikációs Főosztály

Budapest, 2014. december 29.