Feljelentést tesz csalók ellen a Miniszterelnökség

A csalók pályázatíróknak kiadva magukat jogtalanul ígérnek pályázati pénzeket vállalkozásoknak „regisztrációs díj” ellenében.

A Miniszterelnökség felhívja minden vállalkozás figyelmét, hogy sem az egykori NFÜ, sem a jogutód Miniszterelnökség és a szaktárcák sem kértek és a jövőben sem kérnek regisztrációs díjat hazai vagy uniós források pályázatai kapcsán.

Több bejelentés érkezett a Miniszterelnökséghez, amelyben vállalkozások jelezték, telefonon kereste meg őket pályázatírónak magát kiadó személy, aki 100-120 ezer forintos „regisztrációs díj” fejében 70-80 százalékos támogatással 500 ezer és 60 millió forint közötti uniós támogatás biztos megnyerését ígérte a cégeknek. A csalók a kedvező lehetőséget azzal indokolják, hogy az intézményrendszer minél előbb ki akarja osztani a Magyarország elleni túlzottdeficit-eljárás megszüntetésével felszabadult forrásokat, amely állításuk szerint március 31. napjáig áll hazánk rendelkezésére.

A Miniszterelnökség felhívja a vállalkozások figyelmét, hogy amennyiben hasonló megkereséssel találkoznak, azt haladéktalanul jelezzék a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai ügyfélszolgálatán (1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22. tel: 06 40/638-638, email: palyazat@me.gov.hu).

A Miniszterelnökség ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz.

MTI