Rugalmas foglalkoztatás-KKV-k fejlesztési tervének elterjesztése a konverg.régióban

A pályázat célja:  A vállalati munkaszervezési kultúra növelésével rugalmas munkaszervezési formák elterjesztése, valamint a munka és a magánélet összehangolása, speciális helyzetű munkaerő-piaci csoportok foglalkoztatási esélyeinek növelése (kisgyermeket nevelő, idős hozzátartozó gondozója, oktatásban résztvevő, stb.), agazdasági alkalmazkodóképesség növelésével a versenyképesség emelése.

Miért éri meg az Ön vállalatának is a rugalmas foglalkoztatás alkalmazása:

A rugalmas foglalkoztatás növel(het)i a gazdasági alkalmazkodóképességet és ezáltal a versenyképességet is. A családbarát működés a munkáltatói üzleti jó hírnév építésének és a társadalmi felelősségvállalás erősítésének az egyik sarokköve. Munkavállalói szempontból vonzó, rugalmas munkahelynek lenni nem jelent mást, mint az értékes munkaerőt megtalálni és/vagy megtartani. A rugalmas foglalkoztatási formák bevezetése elősegíti a munkavállalók számára a munkahely és a család összehangolását.

Az „A” komponens során előzetesen kiválasztott 11 szakmai szolgáltató a csatlakozó kkv-k szervezeti átvilágítását végzik – a pályázati támogatás miatt ingyenesen.
A hamarosan kiírásra kerülő második körben (GINOP 5.3.2) 
pedig az átvilágított munkáltatók hívhatnak le forrást a javasolt szervezetfejlesztés költségeinek fedezésére.
A második körre tehát csak azok a cégek pályázhatnak, akik vállalják az átvilágítást a pályázat GINOP 5.3.1 részében a nyertes szolgáltatókkal!

Mit nyer az Ön vállalata az átvilágítással:

Ingyenes szervezeti diagnózist Ingyenes fejlesztési javaslatcsomagot Szervezetfejlesztési lehetőséget

Hogyan csatlakozhat?

Amennyiben az Önök cége:

  • a konvergencia régiókban működő
  • 10-249 főt alkalmazó kis és közepes vállalatok közé tartozik,
  • mely nem folytat halászati, illetve mezőgazdasági tevékenységet,
  • továbbá érdekli Önöket a rugalmas foglalkoztatásban rejlő lehetőség,

akkor a www.ginop531.hu honlapon történő regisztrációt követően kiválaszthatja azt a konzorciumot, akik vállalatuk átvilágítását ingyenesen elvégzik!

Jelen pályázat során az átvilágított vállalkozások támogatást igényelhetnek az átszervezési terv alapján a rugalmas foglalkoztatást elősegítő szervezeti, személyügyi és egyéb intézkedések megvalósítására és ehhez kapcsolódóan tanácsadás igénybevételére.

A pályázat keretében az alábbi rugalmas foglalkoztatási formákba történő átalakításra van lehetőség:

  1. részmunkaidő
  2. távmunka
  3. munkakör megosztása (job-sharing)
  4. rugalmas munkaidő (flexi-time):

–   munkaidőkeret

–    osztott munkaidő

–    kötetlen munkarend