VIGYÁZAT!!! – Hamisítják a NAV honlapját!

A NAV hivatalos weboldalához a megtévesztésig hasonló oldal jelent meg az interneten – figyelmeztetett szerdán Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A hamisított oldalt onnan a legkönnyebb felismerni, hogy reklámok is vannak rajta. 

Aki a hamis NAV-honlapot használja bajba kerülhet, mert az ott közzétett nyomtatványok és  információk bizonytalan forrású hamisítványok, letöltésükkel akár kártékony kódok is bekerülhetnek a felhasználók rendszerébe. Egyetlen olyan weboldal sem hiteles, amelyben a “nav” mellett nem szerepel a “gov.hu” tartomány megnevezése – hívják fel a figyelmet.

Az üggyel kapcsolatban a NAV megteszi a szükséges jogi intézkedéseket – szögezte le közleményében az adóhatóság, de azt is hozzáfűzte, hogy az elnevezésével visszaélők által üzemeltetett bármely más weboldal információiért, azok felhasználásának következményeiért a NAV nem vállal felelősséget.

A NAV webcíme a kormányzati szervek által használt “gov.hu” tartományba esik, a NAV hivatalos honlapja a http://www.nav.gov.hu és a http://nav.gov.hu webcímeken található – hangsúlyozza a hivatal.  A NAV hivatalos weblapján – a hamis weboldallal ellentétben – nem szerepelnek reklámbannerek – figyelmeztet a NAV. Fokozott elővigyázatossággal kell eljárjon az, aki a webes reklámokat blokkoló bővítményt használ böngészőjében, így ugyanis már alig megkülönböztethető a két weboldal.

(NAV/Pr)